Stockholm- Sveriges huvudstad

Stockholm som är Sveriges huvudstad föddes 1187 men grundades inte officiellt inte förrän 1257. År 1850 hade Stockholm 93 000 invånare men invånarantalet har sakta men säkert vuxit sedan dess. År 2014 så var antalet invånare 2,192 miljoner.

Gröna Lund

Här finner man en stor nöjespark som är både rolig för stora som för små. Här är fyllt med attraktioner, shower och lotterier. Barnunderhållning och konserter är något som man kan få ta del utav. Gröna Lund som även kallas för Grönan ligger på Djurgården i Stockholm. Förutom karuseller så kan du äta mat här. Det finns lite att välja mellan. Allt från grillat till hamburgare. Vill man bara ta en liten fika med kaffe och bulle så finns det också att få.

Museum

Staden är stor vilket innebär att det finns en hel del av allt kan man säga. För den som älskar att ta del av historia av olika slag i form av museum så finns det att få i Stockholm. Är man intresserad av medeltiden så finns det ett museum för dom. Armémuseum finns och här kan man hitta mycket intressant. Följa män, kvinnor och barn, genom krig och fred i Sverige. Sen kan man ta en tur till det Historiska museet. Där kan man få uppleva Sveriges historia från forntiden till nutiden. Mycket intressant. Finns intresset mer för Medelhavet och sjöhistoria så är dessa museum att rekommendera. Nu tror många att allt kostar pengar men på dessa museum som just har blivit uppradade så är det gratis inträde.

Gamla stan

Staden bildades 1926 och antalet invånare här är cirka 3000. Smeknamnet på denna stad är Staden mellan broarna. Själva stadsmiljön i Gamla stan är mycket mysig. Här har de även julmarknad som varmt kan rekommenderas att besöka. Fina restauranger och mysiga fikaställen kan man hitta här. Ska man besöka Stockholm så är Gamla stan nästan ett måste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *