Kafétips

Alingsås är känt för sina många kaféer och kallas till och med ofta för Kaféstaden. Över 30 kaféer finns att besöka i staden trots att den är relativt liten till storlek – endast 26 000 invånare.

I Alingsås finns allt från rejäla arbetarkaféer till små mysiga krypin med personlig touch. Det finns något för alla helt enkelt. Här hittar du några tips på de som är speciellt värda att besöka.

Kaffekoppen i Sollebrunn

Intill den gamla stationsbyggnaden i Alingsås hittar man Kaffekoppen i Sollebrunn. Ett mysigt kafé i gammaldags stil som serverar varma drycker, god mat och rejäla bakverk. Här går det även att köpa marknadskarameller och annat gott att ta med sig hem.

Nolhaga slott

Mitt i centrala Alingsås, i Nolhagaparken, ligger Nolhaga Slott. Slottet hyser bland annat utställningar, möten och olika event. Men det är framförallt kafédelen och matserveringen som är värd ett besök om man är i stan. Den härliga slottsmiljön är svår att hitta någon annanstans och maten är lagad med mycket kärlek. Ett besök på slottet passar lika bra för en fika i solen som en rejäl lunch eller middag i större sällskap.

Café Ringen

Vill man ha hemlagat och närproducerat på riktigt ska man besöka Café Ringen. Här lagas all mat och bakverk från grunden med närproducerade råvaror. Här finns allt från bakverk, våfflor och klassisk kafémat så som pajer och sallader. Mycket av maten går att få både vegetarisk, glutenfri och enligt LCHF så det finns garanterat något som passar alla.

Nolby gårds ekokafé

Den som uppskattar ekologiska och närproducerade varor bör absolut besöka Nolby gårds ekokafé. I stora lokaler som går att använda till event skapas det en mysig atmosfär. Bakverken och maträtterna är tillagade av de allra finaste råvarorna. Smakar det gott kan du även besöka deras ekobageri och köpa med dig ett bröd eller bakverk hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *