Alingsås sevärdheter

Alingsås är en trevlig och mysig stad med djurpark och aktiviteter. Där finns gott om caféer och restauranger att avnjuta. Det är en stad som jobbar hårt för invånarna och alltid lyssnar på folket. För sin storlek finns här mycket att kolla på och upptäcka.

Nolhaga Djurpark

Denna djurpark är helt klart värt ett besök om du besöker Alingsås, speciellt om du har barn. Här finns hästar, getter, grisar, kaniner och mycket mer. De flesta djuren kan man dessutom klappa, de lever i en bra miljö med gott om plats.

Om du har barnen med dig finns där en jättefin lekplats att låta dem leka i. Där är trevlig personal som är pålästa om alla djur, så det är bara att fråga om du undrar något. Djurparken är lagom stor och du hinner se det mesta på två timmar. Är du orolig över terrängen och liknande när det kommer till barnvagn till exempel så kan du vara lugn. Visst åker man dit för att kolla på djuren men gillar man natur är det också en anledning att ta sig dit eftersom djurparken erbjuder otroligt vacker natur. En del tar med sig fika när de åker hit men det är inget som behövs, du kan både fika och äta lunch här.

Anten – Gräfsnäs Järnväg

Detta är mycket populärt i Alingsås och något som tillhör sommaren tycker många. Det är ett mycket populärt turistmål och definitivt det största i Alingsås. Man åker ånglok på Anten – Gräfsnäs Järnväg precis som man gjorde förr. Väldigt uppskattad och omtyckt tradition i Alingsås. Ångloken är väldigt gamla, nästan 100 år, så maskinfel och liknande är inget ovanligt men samtidigt inget du behöver oroa dig för. För många människor är det en häftigt upplevelse att sitta i ett nästan 100 år gammalt ånglok. Färden är 12 km och erbjuder en vacker utsikt över sjön Anten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *