Alingsås kulturhus

Alingsås kulturhus är en sammansättning av Alingsås bibliotek, museum, konsthall samt Palladium (Alingsås kultursalong). Staden arbetar aktivt med att ta fram nya event och tillställningar för att hålla kulturlivet i ständig rörelse. Tanken är att här ska finnas något för alla, oavsett vilken ålder man är i eller vilka intressen man har. Alingsås kulturhus är också alltid öppna för önskemål och förslag från invånare angående vilken typ av event som ska arrangeras. Kultur är ett säkert sätt att få nöjda invånare i staden och det har Alingsås verkligen tagit till vara på.

Museum och konsthall

Alla som är intresserade av kultur och konst bör besöka Alingsås konsthall och museum. Båda är ständigt i förnyelse och det finns alltid något nytt att se här. På Alingsås museum berättas historien om Alingsås både från när staden grundades och om samtiden. Det tillkommer nya detaljer med jämna mellanrum och tillfälliga utställningar av bland annat fotografier kommer ofta på besök. Alla som har intresse för svensk historia kommer finna mycket glädje här.

I konsthallen ställs all möjlig konst ut, både från Alingsåsare och från människor runt om i Sverige och Världen. De utställningar som handlar om staden eller är skapade av dess invånare är utan tvekan mest populära.

Palladium

Sen nästan hundra år tillbaka har Palladium varit en populär plats i Alingsås. Kultursalongen inhyser plats för både konserter, teaterföreställningar och andra aktiviteter. Bland annat anordnas det stå upp-kvällar och filmfestivaler som är mycket uppskattade både av de som bor i staden och folk från andra ställen. Palladium är nämligen välkänt många mil utanför Alingsås eftersom det alltid är något nytt på gång. Har du ingenting för dig en kväll är Palladium definitivt värt ett besök. Program för vad som händer i de olika delarna finns att hitta på Internet. Behöver du köpa biljetter går det också att göra det antingen på plats eller i förväg online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *