Alingsås är förmodligen skyldig Jonas Alströmer ett stort tack då det är på grund av honom och hans potatis som staden har fått en självklar plats på turistkartan. Än idag fortsätter kommunens invånare att underhålla denna potatisfascination genom att årligen anordna den stora potatisfestivalen men även om potatis är en fantastisk liten knöl så har Alingsås så mycket mer att erbjuda. Här hittas den mesta informationen om vad som pågår i staden.

Nyheter & turism

Här samlas intressanta nyheter och artiklar om Alingsås. Vad hände igår och vad kan man roa sig med idag? När byggdes staden och vem är ortens största kändis? Var köper man lokalproducerat? När öppnar museet och vad har de för sig på kulturhuset? Vad gör man på Nolhaga och varför fikas det så pass i Alingsås? Det här och mycket mer skrivs det om på sajten.

Alingsås idag

Här är syftet att ge relevant information till både Alingsåsborna och till stadens besökare. Orten är trevlig och välbesökt där den ligger naturskönt i landskapet Västergötland. Som besökare tar man sig med lätthet till Alingsås då både väg E20 och Västra stambanan genomkorsar regionen.

Potatis i mängder

Potatisstaden är trots allt Alingsås signum så potatisen förtjänar ett extra omnämnande. Varje år under juni månad anordnas potatisfestivalen som drar till sig folk från Sverige alla hörn. Läs mer om festivalen här på sajten.

Gå på salong

Bortsett från potatis är Alingsås känt som fikastaden. Ett trettiotal caféer finns att tillgå och alla har de olika inriktningar och specialiteter. Faktum är att caféerna är så talrika att det anordnas fikavandringar. Läs gärna artiklarna om detta och om hur det varje år i maj bjuds in till fikafestival. Alingsås är verkligen festivalernas stad!